Skip to main content
Update Corona: onze kantoren blijven open! Klik hier voor meer informatie.

KTA1 gaat samen met IMPACT voor eerste plaats FIRST LEGO League

FIRST LEGO League

Gebrek aan technisch talent

Tegenwoordig komen steeds minder technisch geschoolde jongeren op de arbeidsmarkt, waardoor er bij bedrijven een tekort ontstaat aan gekwalificeerde technische medewerkers. Aangezien de keuze voor een technisch beroep vaak al op jonge leeftijd wordt gemaakt, ontstond een aantal jaren geleden in Amerika de FIRST LEGO League. Deze wedstrijd is erop gericht om jongeren warm te maken voor techniek. Het initiatief waaide uiteindelijk over naar heel wat andere landen, waaronder ook België.

Ook dit jaar werden Belgische scholen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar aangemoedigd om deel te nemen. Een initiatief dat de steun van IMPACT dus zeker meer dan verdient, gezien onze focus op technische en bouwprofielen.

Wat houdt deze wedstrijd nu precies in?

De First Lego League daagt de deelnemers uit om aan de slag te gaan met techniek, wetenschap en robotica. De opdrachten staan elk jaar in het teken van een andere maatschappelijke kwestie. Dit jaar wordt de wedstrijd opgebouwd rond het thema ‘water’.

Deze editie heeft IMPACT ervoor gekozen om het KTA1 uit Hasselt te sponsoren, een secundaire school die technische en beroepsstudierichtingen aanbiedt. Onze taak bestaat eruit om het team te motiveren bij hun voorbereidingen en te ondersteunen op de regiofinale die gepland staat op 25 november.

De winnaar van de regiofinale mag doorgaan naar de Beneluxfinale. Eventueel volgt daarna de Europese finale en de wereldfinale. Wij duimen alvast dat KTA1 mag winnen! Benieuwd hoe dit allemaal in zijn werk gaat? Neem dan hier alvast een kijkje.