Skip to main content

Kan je nog terug naar je ex-werkgever? Tuurlijk wel!

De kans bestaat dat ook jij een "boomerangwerknemer” wordt. Dit zijn mensen die na een tijdje terugkeren naar een van hun vorige werkgevers. Dit komt vaker voor dan je denkt! Mensen veranderen gemiddeld elke 2 à 3 jaar van job. Hoe kleiner de industrie, hoe groter de kans dat je meerdere keren voor dezelfde werknemer gaat werken. Maar is dit erg? Helemaal niet! De werkgever haalt er heel wat voordelen uit, en jij misschien ook. Natuurlijk kan niet iedereen dit voor elkaar krijgen, maar als jij hier open voor staat helpen we jou graag op weg.

De reden van je vertrek

Hier hangt redelijk wat van af. Mensen verlaten hun job voor heel wat uiteenlopende redenen. Deze kunnen zowel positief als negatief zijn. Een positief vertrek betekent vaak dat de werknemer zelf ontslag nam, zonder dat hier sprake was van ruzie. Een mogelijke reden voor vertrek kan zijn dat je ergens anders een beter aanbod kreeg. Of misschien wou je verder gaan studeren of een gezin starten? Het zijn allemaal perfect normale redenen om ontslag te nemen.

Negatieve situaties gaan eerder uit van een ontslag. Toch moet dit de poort van het bedrijf niet voor altijd voor jou sluiten. Zo kan je het slachtoffer geweest zijn van herstructureringen. Misschien had je gewoonweg niet genoeg ervaring voor je huidige positie? Na een aantal jaren werken bij een ander bedrijf, kan je gewoon terug als je het bij je vorige werknemer echt naar je zin had.

Laat geen wrange smaak na bij je vertrek

1. Laat geen puinhoop achter

Onafhankelijk van de reden, zorg ervoor dat jouw vertrek op een correcte manier verloopt. Laat geen onafgewerkte dingen achter, werk vlijtig door tot je laatste dag en behandel iedereen nog steeds met respect. Als je aan een project werkt, draag dit dan ook op een correcte manier over. Stel een duidelijke briefing op voor je opvolger en zorg ervoor dat alle bestanden of materialen makkelijk terug te vinden zijn.

2. Uit je frustraties niet op social media

Waar je ook best mee oplet, is je social media gebruik. Veel werkgevers bekijken jouw profielen om alvast een zicht te krijgen op jou als persoon. Als ze hier veel negatieve dingen terugvinden over je vorige werkgever, is de kans veel kleiner dat ze je zullen aannemen. Wanneer je terug naar je ex-werkgever wil, wordt dit tweemaal zo hard afgestraft. Waarom zouden ze iemand opnieuw aanwerven die hen op social media met de grond gelijk maakte?

3. Onderhoud de relaties met je (ex-)collega's en werkgever ook na jouw vertrek.

Gingen jullie al eens samen een pintje drinken in het weekend? Dan is dit helemaal geen reden om hiermee te stoppen! Je voormalige collega's blijven een belangrijk onderdeel van jouw netwerk. Dit geldt dubbel in kleinere industrieën! Wanneer iedereen iedereen kent, kan slecht gedrag je later duur komen te staan.

Waarom jij beter bent dan de andere sollicitanten  

Als je onze tips voor je vertrek gevolgd hebt, dan heb je helemaal niets te vrezen. Terugkeren naar je vorige werkgever zal in dat geval eerder aanvoelen als thuiskomen. Het in dienst nemen van een boomerangwerknemer heeft dan ook heel wat voordelen voor een bedrijf. Hieronder vind je een kort overzicht terug van wat jou beter dan de andere sollicitanten maakt. Zo kan je de recruiter hier subtiel op wijzen tijdens je sollicitatiegesprek en jouw kansen vergroten.

1. Je hebt al heel wat contacten, zowel binnen als buiten het bedrijf

Heel wat mensen kennen je nog van vroeger, terwijl je met sommigen nog steeds contact had. Dit zorgt ervoor dat jouw onboarding heel vlot zal verlopen. Je kent niet alleen de meeste collega's en de klanten, zij kennen jou ook! Dit betekent dat het eerste contact veel makkelijker en vlotter gelegd kan worden. Dit is een van jouw grote troeven als “boomerangwerknemer”.

2. Je kent de bedrijfscultuur door en door

Na enkele maanden of jaren dienst, heeft de bedrijfscultuur van jouw ex-werkgever geen geheimen meer voor jou. Je weet hoe alles moet verlopen, wie wat graag heeft en wat er zeker niet door de beugel kan. De klassieke beginnersfouten vermijd je dus als de beste!

3. Jij weet dingen over de sector die niemand anders weet

Daarnaast heb je heel wat kennis over jouw vakgebied. Tijdens jouw eerste periode bij Bedrijf A leerde je al veel over jouw job. Dit vulde je aan met ervaring in Bedrijf B, wat ervoor zorgt dat je een ruimere blik hebt dan de mensen die al hun hele leven bij Bedrijf A werken. Misschien was Bedrijf B wel een klant of zelfs een concurrent van Bedrijf A! In deze gevallen heb je heel wat nieuwe inzichten die jouw projecten naar een hoger niveau zullen tillen.

4. Je hebt extra onderhandelingsmarge

Ook intern pluk je hiervan de vruchten. De HR-afdeling weet na jouw vertrek dat je gewild bent op de arbeidsmarkt en bereid bent te vertrekken als je werkgever niet aan jouw verwachtingen voldoet. Dit geeft je extra onderhandelingsmarge waar nodig. De HR-verantwoordelijke weet net zo goed als jij dat iemand met jouw ervaring en kennis een enorm belangrijke aanwinst voor hun bedrijf is.

Zelfs met al deze voordelen is jouw kans om aangenomen te worden niet 100%. Als je deze kans zo groot mogelijk wil maken, lees dan zeker ons artikel met sollicitatietips. Zo loopt jouw sollicitatiegesprek vast en zeker van een leien dakje.